Bérfőzés berendezés

Berendezéseink

Pálinkafőzdénkben az Alkohol-System Kft. által gyártott legmodernebb berendezések vannak, melyeket Surányi Pál és Kempelen Miklós terveztek 40 éves szeszipari tapasztalattal. Két különböző méretű üsttel állunk a rendelkezésükre, egy 300 literes üsttel 130-240 liter cefre mennyiségig és egy 600 literes üsttel 240-500 liter cefre mennyiségig.

Üstjeinket vízgőzzel fűtjük ezzel elkerülve a cefre leégését. A 600 literes üst rendelkezik törköly betöltő nyílással is, így a gőzfűtéssel ideális törköly főzésére is.



Legyen tökéletes az alapanyag!

Fontos, hogy a gyümölcsnek tisztának és érettnek kell lennie. Csak egészséges, zamatos gyümölcs lehet a cefre alapanyaga. Romlott és szennyezett gyümölcsöt nem szabad felhasználni, hiszen rossz minőségű alapanyag esetén, hibás erjedés fog keletkezni, az ebből származó hibákat nem lehet korrigálni a lepárlás során.

Bérfőzés folyamata

Cefre átvétel

Cefréjét előzetes egyeztetés után tudjuk fogadni, amit lepárlás előtt megvizsgálunk, ha szükséges átszűrjük, hogy minden káros és idegen anyagot eltávolítsunk. Kérjük Önöket, hogy a hordókon és a pálinka szállítására szolgáló kannákon, üvegeken a nevüket tüntessék fel.

Főzési folyamat

A főzési folyamatokat főzőmesterünk minden esetben ugyanazzal a precizitással felügyeli, mint saját pálinkáink készítését szokta, amely folyamatot természetesen Ön is végigkövethet. A kész pálinka átvételekor származási igazolást állítunk ki, amellyel Ön igazolni tudja a pálinka eredetét.

Erre lesz szükség

  • lakcímkártya
  • adókártya
  • tárgyévben főzetett pálinka származási igazolványa
  • meghatalmazás, ha más nevében jár el

Bérfőzés berendezés

Áraink

Cefre készítés (magozás, darálás, erjesztés): 45 Ft/kg.
Cefre ph, brix (cukortartalom) mérés: INGYENES.
A főzési díj: 4000 Ft/ 1 hektoliterfok.
Kész pálinkára vonatkoztatva:
50°-os pálinka 2000 Ft/ 1 liter

Amennyiben a főzési díj végösszege nem éri el a 300 literes üst esetén a 12 000 forintot (kb. 9,5 liter 50°-os pálinka), illetve a 600 literes üst esetén a 30 000 forintot (kb. 24 liter 50°-os pálinka), a megfizetendő díj 12 000 illetve 30 000 forint. Ha a bérfőzető az adott évben túllépi a kedvezményes adóval főzethető 43 hektoliterfokot (86 liter 50°-os pálinka), abban az esetben a megfizetendő adó 3333 Ft/ 1 hektoliterfokra módosul.